Jehovas Vidner fik 12.000 € i bøde for tilskyndelse til had mod ex-medlemmer

Brussels Times

Tirsdag den 16. marts 2021

Et tidligere Jehovas Vidne gik til anklagemyndigheden i Gent i 2015.

Belgien

Vagttårnets udstødelsespolitik

Jehovas Vidner i Belgien skal betale en bøde på 12.000 € for den systematiske og "foruroligende" udstødelse af eksmedlemmer, der har forladt organisationen, fastslog retten i Gent tirsdag.

Retten besluttede, at den nonprofitorganisation, der står bag Jehovas Vidner, er skyldig i at anspore til diskrimination og had eller vold mod tidligere medlemmer, rapporterer Belga nyhedsbureau.

"Jehovas Vidners udstødelsespolitik skære rind til selve kernen i personlige forhold, og det får både fysiske og psykiske konsekvenser for ofrene", sagde en af advokaterne under retssagen i sidste måned.

I 2015 gik et tidligere medlem af organisationen til anklagemyndigheden i Gent og beskyldte Jehovas Vidner for bagvaskelse, ærekrænkelse, fornærmelse og overtrædelse af forskelsbehandlingsloven.

Han hævdede, at når medlemmerne havde forladt gruppen, blev de udstødt og fuldstændig isoleret socialt efter ordre fra organisationen.

Anklagemyndigheden i Gent anklagede Jehovas Vidner for følgende: Opfordring til diskrimination på grund af religiøs overbevisning mod en person og mod en gruppe samt tilskyndelse til had eller vold mod en person og mod en gruppe.

Belgiens ”Interfederal Equal Opportunities Centre Unia” og omkring femten individer har rejst en sag i civile anliggender, hvor ofrenes advokater understreger de vidtrækkende konsekvenser af Vagttårnets "udstødelsespolitik", rapporterer De Morgen.

"Jehovas Vidner siger, at eksmedlemmer skal undgås som pesten," sagde advokat Pieter-Bram Lagae, der assisterer det eksvidne, der startede sagen.

"Han sad i Jehovas Vidners retsudvalg og hjalp med at beslutte udelukkelse/udstødelse, indtil han indså, at de gik for langt," sagde Lagae. ”Vi behandlede for eksempel en sag, hvor en mand, hvis kone stadig er medlem, skal ignoreres i sit eget hjem, og en kvinde, der aldrig har set sin far siden udelukkelsen. ”

”Dette er bare begynelsen,” sagde det tidligere Jehovas Vidne, Patrick Haeck, til Het Nieuwsblad. ”Vi går til Den Europæiske Domstol. Dette skal stoppe overalt. ”

Maïthé Chini